IoTportal.hu

IoTportal.hu

Dolgok Internete

Ingyenes P+R parkolóhelyek egy kattintásra

Juhász Imre admin

Amikor az autóvezetők tudják, hogy van elérhető P+R parkolóhely, akkor jobban szeretik ott letenni az autójukat és közösségi közlekedést használni. Ezt volt a szempont annak a projektnek a beindításakor amit parkolóhelyek aktív kezelése érdekében a Verband Region Stuttgart (stuttgarti regionális társulás) a Robert Bosch GmbH indított.

15 P+R parkolót az S2 (Sxhorndorf) és S3 (Backnang) elővárosi vonatok vonala mentén a Robert Bosch GmbH által gyártott, az üres parkolóhelyek érzékelésére alkalmas érzékelőkkel szerelnek fel. Az érzékelők folyamatosan küldik az információt a szabad helyekről, amelyekről az autósok a VVS Transit And Tarife Association mobilalkalmazásával vagy a szervezet honlapjáról kaphatnak információt.

11 város és közösség a Stuttgarti régió északkeleti részéből megállapodott a projekt támogatásáról. A támogatók internet kapcsolatot és villamos energiát biztosítanak a parkolókban elhelyezett szenzorok számára, amelyek nagytöbbsége a helyi közösségek tulajdonában vannak.
” Szenzoraink segítségével a parkolóhelyek a dolgok internetének a részévé tettük. Így megkeressük a szabad parkolóhelyeket az autósok helyett, csökkentve a torlódást és minimalizálva az ezzel járó környezeti hatásokat.” – nyilatkozat Dr. Dirk Hoheisel, a Robert Bosch GmbH igazgatótanácsi tagja.

A projekt 2016 elején indult a szenzorok telepítésével. A foglaltsági szintek folyamatos vizsgálatával kívánnak tájékozódni arról, hogy növekszik-e a P+R parkolókat, illetve a közösségi közlekedést igénybe vevők száma. A projekt kiterjesztése ezek alapján fog megtörténni a Stuttgarti régióban lévő több mint 100 P+R parkolóra.


  • A szenzor 3 cm magas és 10 cm az átmérője
  • A rögzítése süllyesztve vagy az aszfalt tetejére történhet.
  • Az energiaellátása vezeték nélkül és akkumlátorral történik.
  • Robosztus, műanyag házas kivitel, ami akár a nehéz teherautóknak és a legzordabb időjárási viszonyoknak is ellenáll
  • Két különböző rendszerű érzéklés a hibamentes működés érdekében

Beszéljük meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük