IoTportal.hu

IoTportal.hu

Dolgok Internete

56 vállalat amelyek okosabbá teszik a városainkat.

Juhász Imre admin

A Dolgok Internete segíti a városokat, hogy fejlesszenek mindent a közlekedési információktól kezdve, az időjárás, a parkolás a vízfelhasználás és a hulladék menedzsment rendszereken át.

A szenzorok költsége megfeleződött az elmúlt 10 évben, és átlagosan 0,6 USD-ra zuhantak darabonként. A szenzorok árának zuhanása csak az egyik oka, hogy a Dolgok internete nagy mértékű fejlődésen megy keresztül, emiatt a hálózatba kötött eszközök egyre többször jelennek meg a környezetünkben. Ezek a szenzorok lehetőséget biztosítanak arra, hogy információt gyűjtsünk ott is, ahol ez eddig elérhetetlen volt, ez az egyik oka, hogy folyamatosan növekszik azon vállalatok száma, akik olyan megoldásokat fejlesztenek, amelyek okosabbá tehetik a városainkat és hatékonyabbá az életünket.

A cbinsights.com honlap szegmentálta ezeket a vállalkozásokat.

Parkolás: Ezek a startupok fejlesztik a járművekkel való parkolás hatékonyságát, a parkolóhely foglalás egyszerűségét, a parkolási adatok elemzését, a smart meter megoldásokat.
Smart grid, Energiaszolgáltatás: Ezek a vállalkozások elemzésekkel, értékelésekkel és folyamatos kapcsolattartással biztosítják az energiatermelés és felhasználás egyensúlyát.
Adatvezérelt várostervezés: Ezek a vállalkozások adatokat biztosítanak a pontos várostervezéshez és segítik a tervezést a lakók pontos igényeinek a bemutatásával.
Okos közösségi közlekedés: Ezek a startupok segítenek okosabbá tenni a meglévő járműveket, kifejlesztenek okos közlekedési eszközöket, közlekedés tervező eszközöket üzemeltetnek, vagy jármű megosztó alkalmazásokat készítenek.
Környezeti érzékelők: A cégek olyan érzékelőket fejlesztenek, amelyek segítenek a környezeti folyamatok megértésében az időjárási, szennyező tényezők folyamatos megfigyelésében.
Internetkapcsolat: Ezek a cégek különféle erőforrásokat használnak a hálózati kapcsolat, internet szolgáltatás biztosításához, az ehhez szükséges infrastruktúra kiépítéséhez.
Hulladék menedzsment: a hálózatba kötött eszközöket és az adatokat használják az optimális hulladékgyűjtéshez.
Közlekedési információk: szenzorok és mobiltelefonok adatai alapján szolgáltatnak információ a forgalmi helyzetekről és torlódásokról
eszközök amelyek segítenek elemezni a település víz felhasználását.

Beszéljük meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük